Monday, March 02, 2009

Veri tänaval Tallinna börsil

Tänast börsipäeva võiks hea tahtmise korral siis ka esimeseks tõsisemaks kapituleerumiseks nimetada. Viie Baltikumi aktsia (neist Eestist Baltika, SFG ja Olympicu) võrdluslimiite muudeti, kuna -15% kukkumise peale ei leidunud ostjaid. Nii lasti hinnapiir -25% peale. Ja ikkagi oli õõvastav näha, kuidas näiteks SFGl polnud vahepeal mitte ühtegi ostunoteeringut. Ja kuigi Olympic üritas päeva jooksul isegi mingit põrget korraldada, siis laksas SEB kella 15 paiku nii umbes 40 000 aktsiat turgu ja pühkis kõik ostunoteeringud minema.

Kuna ühe osa minu portfellist moodustab nö. "spekuleermiseks mõeldud aktsiad" (eelpool mainitud Olympic, Arco, Järvevana), siis sai terve nädalavahetuse mõtteid mõlgutatud OEG 500 miljonilise kahjumi üle. Ja tundub, et ma ei olnud ainuke, kes leidis, et selliste uudiste valguses tuleb aktsiad turgu tampida.

Julgustav on aga see, et dividendiaktsiad hoiavad ennast üldises laastamistöös suhteliselt hästi üleval. Karm on aga vaadata, et eelmised Olympicu aktsiad said müüki pandud 10.39 euri peal ;) Kõike kokkuvõtvalt oletan, et kinnisvaral on Eestis veel langusruumi.

Labels:

2 Comments:

Blogger Jaak Roosaare said...

This comment has been removed by the author.

8:06 AM  
Blogger Jaak Roosaare said...

CNN taustaks ja just tuli uudis, et USA kindlustusfirma AIG teenis ajaloo suurima kvartalikahjumi, 63 miljardit dollarit. Et asja perspektiivi panna, siis tähendab see, et igas minutis kaotas firma umbes pool miljonit dollarit. Karm värk. OEG suutis IV kvartalis kaotada vaid 3900 krooni minutis ;)

8:07 AM  

Post a Comment

<< Home